Linda Heikinheimo / Blog / Seksuaalisuus / Vaginahieronta, Antti Kurhinen ja höynäytetyt asiakkaat
Vaginahieronta on vastuullinen ja terveyttä edistävä fyysinen palvelu, joka muun muassa avaa lihasjumeja ja rentouttaa kireyksiä.

Vaginahieronta, Antti Kurhinen ja höynäytetyt asiakkaat

Facebook-feedini on näyttänyt useaan otteeseen linkkejä, joiden takaa löytyy Antti Kurhisen intoilu vaginahierojan työstä, jossa hän kertoo olevansa itseoppinut. En tiedä, missä määrin kyse on Antille huumorista ja onko hänen ilmoittamansa haku videoitavalle koeasiakkaalle ihan totisinta totta. Sillä ei tämän tekstin kannalta ole merkitystäkään.

Kirjoitan tämän blogipostin sillä oletuksella, että jos Antti ei itse ihan tosissaan olekaan, vaan harjoittaa omanlaistaan markkinointia, juttuja kuitenkin vastaanotetaan vakavasti.

Antti saa tarjota mitä palveluja haluaa – tekstini ei koske häntä. Feedissäni näkyvät otsikoinnit ja kommenttiketjut sen sijaan toimivat kimmokkeena siihen, että kirjoitan (taas) vaginahieronnasta. Asianmukaista on toki aina puhua asioista niiden nimillä ja välttää asiakkaan johtamista harhaan. Jos vaginahieronta asiakastilanteessa “voi lipsahtaa penetraation puolelle”, kyseessä ei ole vaginahieronta, vaan seksipalvelu.

Jo pelkkä sana vaginahieronta herättää monenlaisia reaktioita – usein naurua ja hämmennystä. Monesti oletuksen hämärästä touhusta, jonka avulla joku ketku vain haluaa päästä käsiksi pimppeihin. Tätä vitsiä Anttikin pyörittää ja se elää kommenttiketjuissa. Hoidon saajalle aitoja hyötyjä ei usein nähdä olevan, vaan hän on höynäytettävän roolissa. Toisaalta vaginahierontaa pidetään myös happy ending -hoitona, jonka tavoitteena on tuottaa orgasmi. Silloin sen nähdään pitkin hampain olevan kivaa molemmille osapuolille. Haluan omalta osaltani rikkoa näitä käsityksiä.

Vaginahieronta on vastuullinen ja terveyttä edistävä fyysinen palvelu, joka muun muassa avaa lihasjumeja ja rentouttaa kireyksiä.

Onnea tämäkin: kun fysioterapeutti on taitava vaginahieroja

Olen itse ollut kahdesti dearmouring -hoidossa, jota vaginahieronnaksi kutsutaan. Hoidon on tehnyt henkilö, joka on ammatiltaan fysioterapeutti ja hieroja, ja joka on opiskellut lantionalueen käsittelyä. Jos sillä on paljon merkitystä jollekulle, hoitoni on tehnyt naispuolinen fysioterapeutti.

Menin dearmouring-hoitoon ensisijaisesti mielenkiinnosta ja koska tilaisuus aukeni, en siksi, että koin erityistä kipua tai muuta vaivaa. En kokenut, että olisin jotenkin jumissa. Hoitokokemukseni oli kuitenkin järisyttävä. Ensimmäinen hoitokerta oli monessa kohtaa kivulias. Ammattimainen tekijä osasi paikantaa ja käsitellä varoen eri kohdat. Kuten hieronnassa usein, hoito voi olla välillä kipeää, mutta jälkeenpäin olo on parempi kuin ennen hoitoa. Sain huomata tulevien viikkojen ja kuukausien mittaan, että jotkin positiiviset muutokset pysyivät yllä.

Vaginahieronnan hyödyt

En ajatellut alun perinkään, että minulla olisi kivuliaat kuukautiset tai kramppeja lantion alueella. En myöskään ole ajatellut, että minulla olisi millään tavoin häiritsevää emättimen kuivuutta. Hoitojen myötä olen kuitenkin saanut todeta, että olen ollut selvästi kosteampi kuin ennen. En tarkoita erityistä tilannetta, jossa koen kiihottumista, vaan jo ihan jokapäiväistä kosteutta, ja hyvällä tavalla.

“Joudun” myös katsomaan kuukautisteni alkamisajankohdan vain ja ainoastaan kalenterista, koska minkäänlainen alavatsan kipuilu tai kramppaus ei sitä enää minulle kerro. Luulin, että on automaattista, että päivää ennen kuukautisia keho kertoo asiansa turvotuksella ja krampeilla. En ole edes laskenut tuota päivää kipuiluksi, koska se on sulanut käsitykseeni normaalista. Näköjään niin ei tarvitse olla!

Toinen hoitokerta oli kolme kuukautta ensimmäisen jälkeen. Hoidon teki sama henkilö. Sain huomata, että lihasten käsittely tuntui aivan erilaiselta. Kudokset olivat joustavia ja hoito tuntui enimmäkseen lihasten venyttelyltä ja suhteellisen miellyttävältä ensimmäiseen hoitoon verrattuna. Toisella hoitokerralla oli helppo havaita erikseen kipeät kohdat, koska suurin osa alueesta oli ihan eri kuosissa kuin ennen hoidon aloittamista.

Olen verrannut lantioalueeni kipuilua ystävieni kertomuksiin teini-ikäisestä saakka. Sen perusteella olen tottunut ajattelemaan, että olen vähintäänkin kuukautisteni suhteen aika onnekas – kuten toki olenkin. Mutta: kahden taiten tehdyn vaginahieronnan myötä olen saanut huomata, miten hyvin voinkaan voida. Tunnen päivittäin muutoksen, joka on tapahtunut. En vain tiennyt, että tältäkin voi tuntua. Olen alkanut vinkkailla tätä hoitoa ja minulle hoidon tehnyttä fyssaria tutuille. Tiedostaen, että lähtökohdat ja vaikutukset ovat yksilöllisiä.

On vaginahierontaa ja sitten on vaginahierontaa

Olen naurettavan tyytyväinen kokemuksiini vaginahieronnasta. Samalla olen nuttura kireällä peräänkuuluttamassa ammattitaitoista, yksilöä kunnioittavaa ja vastuullista palvelun tarjoamista. Haluan, että tiedät, että on olemassa palvelua ja erilaista palvelua. Kun tiedät mitä etsit, valitse itsellesi sopiva palveluntarjoaja.

Sinulle, jolla on vagina, haluan sanoa: kunnioita ja arvosta kehoasi niin paljon, että sallit sille turvallisen ja hyvää tekevän kosketuksen. Jos haluat vaikka vain saada hihitellä hoitopöydällä jonkun kanssa, joka ei tunne tai ensisijaisesti pidä mielessään vaginahieronnan tarkoitusperiä, tai joka pitää tilannetta hauskana tapana saada koskettaa vaginaa, siitä vain. Jos haluat seksipalvelua ja leikkisää sormetusta, siitä vain. Saat päättää omasta kehostasi.

Jos sinulla on kipuja, kramppeja tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia lantionalueella, valitse ehkä mieluummin vaginahieronta, jonka tarkoitus on poistaa jumeja ja rentouttaa kireyksiä pitkävaikutteisesti. Jos olet synnyttänyt tai kokenut kirurgisen operaation ja toivot alueen hoitamista, käänny ihmeessä kokeneen ammattilaisen puoleen. Sellaisia löytyy kyllä.

Joissain lääkärikeskuksissa Suomessa on käytössä laite, jolla lantiopohjan lihaskuntoa voidaan testata ja sen perusteella ohjeistaa erilaisia harjoitteita. Samaisella käynnillä voidaan paikantaa kipua tuottavia kireyksiä ja alkaa hoitaa niitä kuntoon. Osaamaton tai ihan huumorilla eteenpäin viety painelu, venytys ja hieronta voi huonoimmassa tapauksessa vahingoittaa aluetta ja lisätä kireyksiä siellä, missä niitä ei soisi olevan. Saat päättää omasta kehostasi.

Jos vaginan käsittely tavalla tai toisella vieraan ihmisen toimesta kuulostaa inhottavalta, etkä halua ottaa paineita siitä, että on trendikästä käydä vaginahieronnassa, ÄLÄ MENE. Saat päättää omasta kehostasi.

Haluatko vaginahierojaksi?

Sinulle, joka haluat oppia tekemään vaginahierontaa, haluan sanoa: hienoa! Vaginan terveys on tärkeää ja lantion alueen lihaksiston ja pehmytkudosten hyvinvointi on olennaista koko keholle. Vagina ei ole erillinen vekotin, vaan osa kokonaisuutta. Lähtökohtasi vaginahieronnan tekemiseen on toivottavasti kiinnostus hyvinvointia ja terveyttä kohtaan, arvostus ja kunnioitus toisten yksilöllisiä kehoja kohtaan, halu oppia ja käyttää osaamistasi toisten hyväksi.

Ymmärrät varmasti, että työsi on hienosyistä, intiimiä ja vaatii asiakkaalta paljon luottamusta sinua kohtaan. Ymmärrät, että kyse ei ole seksuaalisesta kokemuksesta sinulle, vaan terveyttä edistävästä kokemuksesta asiakkaalle.

Dearmouring tai vaginahieronta voi edistää ja usein edistääkin asiakkaan seksuaalista hyvinvointia. Se on kuitenkin hoitojen aikaansaama seuraus, ei hoitotilanteessa tapahtuva seksuaalinen teko. Tiedät, että lantion alueen kudoksia ja lihaksia käsitellään monipuolisesti ja että vaginan käsittely sisäpuolelta on vain yksi osa osaavaa hoitoa. Opiskele, tutustu ja kehity. Onnea valitsemallasi alalla!